Bananenbrood chocolade 

Ingrediënten:

 ▪2 bananen
▪4 eieren
▪100 gram amandelmeel
▪50 gram boekweit- of kokosmeel
▪25 gram dadels
▪2 eetlepel lijnzaad
▪1 eetlepel cacaopoeder
▪2 eetlepel cacao nibs
▪4 blokjes pure chocolade 85% (Wil jij een 100% suikervrij bananenbrood, laat dit dan achterwege)
▪1/2 theelepel bicarbonate of soda

 

Bereidingswijze:

Pureer de bananen en de dadels met een staafmixer en doe hier de eieren bij.

Mix hierna alle droge ingrediënten erbij, behalve de blokjes pure chocolade. Doe alles in een cakevorm en leg de blokjes chocolade erop. Zet het voor 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

 

Ben jij een chocolade liefhebber? Dan kan je er altijd meer cacaopoeder en cacao nibs doorheen doen.